Laksam..kat pasar malam kt sini ade yang menjual, tp air tangan org Kelantan. So, xkan sama dengan air tangan org Terengganu sendiri.. |
Roti Paung..yang ini memag susah nak jumpe kt Shah Alam ni.. |
Nasi Pulut + ikan rebus...ini pun susah nak jmpe kt mane2 kedai di Shah Alam. |
Nasi Kerabu...+ dgn telur masin + salok lada pun dah cukup osem bile makan..xperlu ikan percik ke, ayam percik ke.... |
Nasi minyak + ayam gulai @ ayam masak merah + acar mentah utk breakfast...memang terbaek la! |
Telur Penyu - ini xpenah makan..jadi xtahu ape rasenye...;) |
Kuih sagu - aku panggil kuih buih katak...lantak la name ape yang dipanggil, asalkan rasenye sedap jgn manis sngt, nanti blh dpt kencing manis...;) |
Nekbat - hanye bulan pose/Ramadhan akan dijumpai....just masak dgn air gula + letak daun pandan utk wangi... |
Udang celup tepung... |
Budu - makan dengan nasi panas2, makan lak ramai2 dengan keluarga memag terangkat la...! |
Ketupat Sotong..skrg musim candat sotong, senang la nak buat ketupat ni... |
Nasi dagang - makanan kebanggaan Terengganu. |
Ikan celup tepung...best makan panas-panas + kuah (kuah kepok).. |
Laksa Terengganu..besenya ade kuah putih dan kuah merah..dua2 sedap bagi aku.. |
Dodol - aku lagi suke dodol dlm daun ni sbb wangi dan rasenye xdela manis sangat... |
Rojak Kateh - xtahu org lain panggil ape, tp aku memang panggil rojak kateh... |
Otak-otak |
Pulut lepa...kat sini ade, tapi inti udang, xbest langsung...kuakuakua... |
Nasi kuning + gulai ikan aye utk breakfast, memang yummy jugak... |
Keropok Lekor - satu lagi makanan kebanggaan Terengganu..xlengkap kalau datang Trg kalau xcube dan tapau byk2... |
No comments:
Post a Comment